DISTRIBUIE

ALĂTURĂ-TE ȘI TU ACESTEI CAUZE

DONEAZĂ VOLUNTAR

SĂNĂTATEA NOASTRĂ

În parteneriat cu asociația REALITY CHECK

Comunitățile sărace sunt mai vulnerabile în fața pandemiei.

Acum, mai mult ca oricând, sănătatea este cel mai important lucru pentru comunitățile vulnerabile. Sprijinim eforturile asociației Reality Check de a îmbunătăți accesul persoanelor vulnerabile la servicii sociale, prin proiectul Împreună pentru un viitor mai bun în Coroieni (Ponorâta) și Castelu.

Astfel, în contextul pandemiei de coronavirus, pentru ca toate activitățile proiectului să se desfășoare în siguranță, în anul 2021 vom asigura echipamente de protecție celor 900 de beneficiari:  7000 de măști de protecție, 2500 de perechi de mănuși și produse de igienă (spirt, servețele, săpun lichid, gel dezinfectant pentru mâini și pentru suprafețe etc.).

În următorii doi ani, Reality Check va continua intervențiile din Coroieni (Ponorâta) și Castelu, lucrând împreună cu angajații publici pentru a schimba sistemic modul în care sunt oferite și accesate serviciile publice pentru grupurile vulnerabile. În același timp, va implementa diferite activități prin care va crește capacitatea oamenilor din comunitate: activități educaționale, activități de educație pentru sănătate, igienă și creșterea copiilor și activități de dezvoltare comunitară. În total, 900 de persoane din Coroieni și Castelu vor participa la activitățile proiectelor.

Misiunea asociației Reality Check este de a sprijini dezvoltarea de programe și politici publice deștepte, cu impact, gândite în favoarea cetățenilor și aplicate eficient și corect.

Reality Check îi aduce împreună pe cei care au nevoie de ajutor (comunități, școli, primării, grupuri de oameni) cu cei care îl pot oferi (companii, persoane, grupuri civice etc.), sprijinind comunitățile defavorizate să dezvolte și să implementeze proiecte.

În 2019, Reality Check a continuat cu sprijinul Romstal derularea programelor axate pe dezvoltare comunitară cu accent pe educație în două dintre cele mai sărace comunități din România – ajutând copiii și familiile lor să aibă acces la educație, sa devină mai puternici și să depășească momente de criză legate de sănătate, locuire, școală. Spre exemplu, Romstal este un susținător de cursă lungă al proiectelor demarate pentru dezvoltarea comunității din Ponorâta, implicându-se activ încă din anul 2014. Valoarea sponsorizării doar în anul 2019 a fost de 15.000 Euro.

În plus, la începutul anului 2020, Romstal a sponsorizat un proiect de dotare a spitalelor și instituțiilor din linia întâi cu aparatură medicală și echipamente de protecție pentru personalul medical.

ALĂTURĂ-TE ȘI TU ACESTEI CAUZE

DONEAZĂ VOLUNTAR