DISTRIBUIE

ALĂTURĂ-TE ȘI TU ACESTEI CAUZE

DONEAZĂ VOLUNTAR

NATURA NOASTRĂ

În parteneriat cu asociația Tășuleasa Social

Descoperim cu adevărat natura atunci cand pășim în ea. În România nu există un circuit care să ne încurajeze să îl parcurgem altfel decât cu mașina. Tășuleasa Social și-a propus să amenajeze un drum care va porni de la Putna, va străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia și va ajunge până la Drobeta Turnu-Severin - unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol.

Via Transilvanica – un proiect inițiat în anul 2018, urmărește marcarea și amenajarea unui traseu turistic și de pelerinaj de aproximativ 1.200 km.

Continuăm parteneriatul cu asociația Tășuleasa Social pentru a definitiva în 2021 ultimele 3 județe din circuit: Alba, Hunedoara și Caraș-Severin, cu o sponsorizare ce acoperă realizarea a 20 de kilometri de traseu.

Asociația Tășuleasa Social a dezvoltat acțiuni de suflet în cei peste 20 ani de activitate, fiecare proiect însemnând dorința lor de a deschide noi perspective. Pe langa Via Transilvanica, care deschide drumul către cei care vor să cunoască Transilvania, dintre proiectele asociației derulate până acum, cele mai cunoscute sunt:

- Padurea Pedagogică - Singura “școală” în care poți să înveți de ce e importantă o pădure, cum crește și cum contribuie la păstrarea echilibrului între aer, apă și viețuitoare. Peste 6.000 de copii, adolescenți și adulți au beneficiat de acest proiect.

- Maratonul Via Maria Theresia - Este competiția de alergare montană cu cel mai spectaculos parcurs din România, care reunește în fiecare an sute de sportivi în Călimani.

- Școala de mers pe munte - A fost prima formă de educație non-formală pentru adulți pe tematica drumeției montane și hikingului. În cele 3 ediții de până acum peste 800 persoane au învățat cum se merge, cum se campează și cum se organizează o drumeție pe munte.

- Camionul de Crăciun - A început ca o dorință de a aduce o bucurie în ochii copiilor din satele Transilvaniei, oferindu-le pachete cu bunuri de strictă necesitate, pregătite de copii din Germania și transportate cu ajutorul Johanniter-Unfall-Hilfe.

- Campanii de împăduriri - Desfășurate de mai multe ori în fiecare an, acestea sunt acțiuni prin care am implicat cumulat peste 5.000 de oameni care au împădurit o suprafață de mai multe hectare.

 

ALĂTURĂ-TE ȘI TU ACESTEI CAUZE

DONEAZĂ VOLUNTAR